Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

За красиви ръце и нокти

Красиви ръце и нокти.
Първата стъпка за божествени ръце е да ги миете и подсушавате редовно и винаги да ги мажете с крем. Дръжте тубичка с крем до всяка мивка в дома си и една в чантата. Тъй като на дланите няма никакви мастни жлези, добре е допълнително да ги омазнявате с подхранващ крем или лосион. Това ще запази еластичността на кожата, особено в студено време, когато ръцете загрубяват лесно
Нощта е най-подходящият момент, да се възстанови загубената през деня влага в тъканите на ноктите и кутикулите и кожата на ръцете Може да използвате масло от пшеничен зародиш или бадемово масло подхранващи кремове за ръце. домашни
Маслото от пшеничен зародиш е много ефективно средство за поддържане на ноктите. То съдържа едновременно витамини Е и А, полезни за ноктите и кожата на ръцете. Също съдържа и октакозанол, който усилва антиоксидантното действие на витамините.Друг много ефикасен продукт е вазелинът, той  се явява отличен овлажнител. Установено е, че слой от вазелин, на повърхността на ноктите и кутикулите, образува защитен слой. Той не позволява на сухия въздух да създаде контакт с кутикулите и да „изсмуче“ влагата от тях. Освен това мазнината, съдържаща се в него, прониква и под повърхностния слой на кожата и ноктите.
В домашни условия можете да се погрижете за ръцете и ноктите ,като си приготвите специален ритуал от няколко стъпки.Първо почистете много добре ръцете с мек течен сапун, винаги избирайте меки глициринови сапуни, те не изсушават кожата.На суха кожа може да втриете скраб, който ползвате за лице, за да бъде максимално деликатен към кожата.Не използвайте продукти с груби частици.С нежния скраб направете деликатен масаж около 3, 4 минути.Ако разполагате с бадемово или  пшенично масло нанесете и оставете да подейства няколко минути например 20мин, отстранете излишното омазняване, ако е останало такова , внимателно с памучен тампон и нанесете подхранващ крем за ръце.
Винаги когато имате необходимото време посетете професионален маникюрист, който ще положи нужните грижи за това ръцете и ноктите ви да изглеждат прекрасно.