Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

За мазната кожа

Грижа за мазна кожа
Какво влияние оказва редовната ексфолиация при
мазна кожа и колко често трябва да се прилага?
Трябва да се знае, че ексфолиация не се прави при гнойно акне или при наличие на възпалени пъпчици. Също така и при много чувствителна или кожа   с   изключително чупливи капиляри, купероза, розацея и т.н. В останалите случаи ексфолиацията почиства кожата,отстранява мъртвия повърхностен слой кожни клетки и създава условия за нейното по-бързо регенериране. Препоръчваме тя да не се прави по-често от един път седмично.
Прекаленото ексфолиране и обезмасляване на кожата могат да я направят по-мазна или по-чувствителна. Веднъж на 3 месеца би могло да се приложат седем последователни ексфолиации, но само след консултация със специалист. Грижата ни за кожата трябва да бъде системна и в никакъв случай хаотична.
Терапии при мазна и проблемна кожа?
Терапии с ефективна себорегулираща грижа, които дълбоко почистват кожата и стягат порите. Регулират секрецията на кожата, имат антибактериално, антисептично и успокояващо действие. Широките пори на кожата често се асоциират с мазна кожа и груба, грапава повърхност. Тогава препоръчваме терапия за стягане на порите, която е много ефективна за подобряване състоянието на кожата. Ако има проблеми като комедонно акне и упорито акне, препоръчваме разбира се терапии специално насочени за третиране на видовете акне, които дават забележителни резултати. Обръщаме специално внимание на правилната и адекватна грижа в къщи, на всички вредни навици и премахването им.
Хубавата и здрава кожа е култура.
На какво трябва да се наблегне при третирането
на мазна кожа?
Тя изисква специална грижа, съответно лечение и правилен режим на хранене. Освен това използването на силни обезмазняващи препарати може да доведе до различни нарушения, да предизвика раздразнения и да усложни състоянието на кожата. С едно изречение – трябва да се наблегне на правилното отношение към индивидуалния проблем. Водно-липидният слой на кожата, който я прави защитена и здрава, не трябва да се премахва, т.е. тя не трябва да бъде пресушавана. Когато клиентът търси съвет или помощ, нека се придържа към препоръките на един специалист и да ги следва стриктно, иначе
се получава объркване и лечението, и резултатите не са ефективни.